Spring videre til hovedindholdet

Organisér dine opgaver i grupper

Brug grupper og undergrupper til at organisere opgaver i dit projekt, så de bliver nemmere at få overblik over og administrere din tidsplan.

Skrevet af Camilla Lekman Hansen

Sådan opretter du en gruppe

  • Vælg en eller flere opgaver, der skal være i gruppen. Opgaverne skal ligge lige efter hinanden. Hvis ikke, oprettes der i stedet en ny tom gruppe nederst i tidsplanen.

  • Klik på hammerikonet i værktøjslinjen.

  • Vælg Gruppe.

  • Omdøb gruppen ved at dobbeltklikke på gruppens navn i gruppepanelet til højre.

Bemærk: Det er kun gruppens navn, der kan redigeres direkte.

Gruppedetaljer:

  • Gruppenavn

  • Aktivitetsdatoer: Viser den tidligste startdato og seneste slutdato for alle opgaver i gruppen. Varigheden beregnes også fra den tidligste til den seneste opgavedato i gruppen.

Gruppestatus: Beregnes ud fra fremdriften for alle opgaver i gruppen.

Hvis du vil ændre en gruppes datoer eller fremdrift, skal du justere datoerne på opgaverne i gruppen eller flytte opgaver ind i eller ud af gruppen.

Flyt opgaver og grupper

Brug panelet i venstre side til at flytte opgaver og grupper op og ned i Gantt-diagrammet.

Vælg flere opgaver ved at klikke på den første opgave, holde Shift nede og klikke på den sidste. Du kan også vælge specifikke opgaver ved at holde Ctrl nede, mens du klikker på dem.

Træk en opgave eller flere opgaver op og ned ved hjælp af prik-ikonet til venstre .

En mørk linje viser, hvor opgaven eller gruppen placeres. Slip der hvor du vil have opgaven/erne.

Bemærk, hvordan linjen ændrer sig, afhængigt af om opgaven placeres uden for eller inde i en gruppe. Den gruppe, som opgaven ender i, fremhæves også med lysegrå.

Åbn og luk grupper

Klik på trekanten ved siden af gruppens navn for at åbne eller lukke gruppen.

Brug mappeikonen i værktøjslinjen til at åbne eller lukke alle grupper på én gang.

Slet grupper

Sådan sletter du en gruppe:

  • Klik på gruppens navn for at åbne gruppepanelet.

  • Klik på de tre prikker, og vælg Slet gruppe.

Vælg, om du vil:

  • Slette kun gruppen: Gruppen slettes, men opgaverne forbliver i projektet. Eventuelle undergrupper bevares også.

  • Slette gruppen og alle opgaver: Gruppen, alle opgaver i gruppen samt alle undergrupper og deres opgaver slettes.

Slet flere grupper på én gang

  • Hold Ctrl nede, og vælg de grupper, du vil slette.

  • Panelet med massehandlinger åbnes.

  • Vælg Slet grupper for at slette valgte grupper på én gang.

Brug for hjælp? Chat i appen eller kontakt vores support her.

Besvarede dette dit spørgsmål?